Categories
Uncategorized

Navraag met Veto

Fotograaf: Joanna Wils

Ik had onlangs een interview met Veto, het studentenblad van KULeuven. Het ging over het schrijnend gebrek aan etnisch-culturele diversiteit bij personeel van de KULeuven (vooral bij professoren), het leven als een studente met een migratieachtergrond en waarom dekolonisatie een belangrijk onderdeel van het diversiteitsbeleid van de universiteit moet zijn.

Interview is hier te lezen: http://www.veto.be/artikel/nozizwe-dube-enkel-in-alma-zie-ik-diversiteit-bij-ku-leuven-personeel

‘Kijk, het is niet zo dat je van ons bepaalde dingen niet meer mag zeggen. Iedereen is vrij om te doen wat hij wil. Maar als je zulke uitspraken doet, zal je er ook de consequenties van moeten dragen én bestand moeten zijn tegen het wederwoord.’

‘Ik heb van jongs af aan beseft dat ik het moet maken. Kinderen van ouders met een migratieachtergrond voelen de verantwoordelijkheid op hun schouders rusten. We zien onze ouders dag en nacht zo hard werken in jobs waarvan ik vind dat ze die niet moeten doen.’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s